مراقبت از لباس های چرم
چرم از جمله اجناس محبوب و کاربردی در لباس است، که مطمئنا هر شخصی حداقل یک آیتم چرم در کمد لباسهایش دارد؛ از کت چرم گرفته تا بوت و کمربند و کیف.
به طور کلی چرم به دو دستهی چرم طبیعی و چرم مصنوعی (چرم صنعتی) تقسیم میشود. چرم حیوانی مستقیما از پوست حیوانات به دست میآید و در دستهی چرم طبیعی قرار دارد؛ چرم صنعتی به چرم تولید شده در کارخانهها گفته میشود، که به چرم وگان یا گیاهی هم مشهور است، نوع دیگر چرم، که جدیدا بسیار مورد توجه قرار گرفته چرم به دست آمده از گیاهان میباشد، که در دستهی چرم طبیعی قرار میگیرد و جایگزین بسیار مناسبی برای چرم حیوانی است.


محافظت در برابر رطوبت
رطوبت را میتوان دشمن سرسخت چرم معرفی کرد. چرم از جمله اقلامی است، که در صورت قرار گرفتن در مکان مرطوب کپک میزند پس بهتر است در ابتدا لباس چرمی خود را در مکان خشک و به دور از رطوبت و آب نگه دارید.
برای اینکار از قرار دادن لباسهای چرمی خود در پلاستیک خودداری کنید و ترجیحا از کاورهای پارچهای استفاده کنید، اگر کلا محیط زندگی شما رطوبت زیادی دارد از یک رطوبتگیر در کمد لباس خود استفاده کنید.
همچنین میتوانید با تهیه محلول های مخصوص، چرم را ضدآب کنید.

محافظت در برابر نور و گرما
نور و گرما نیز آسیب قابل توجهی به چرم میزند، چرم به دلیل بافت خشک خود اگر در برابر نور و گرما قرار بگیرد از لحاظ جنس زودتر خشک شده و ترک برمیدارد و از طرفی نور باعث آسیب به رنگ چرم میشود.
هرچقدر مراقب نرمی چرم باشید همانقدر طول عمر لباس چرم خود را تضمین کرده اید چرا که خشکیِ چرم عامل اصلی ترک خوردن و پوسته پوسته شدن آن است. برای اینکار از نرم کنندههای چرم و روغنهای مخصوص استفاده کنید و هرچند وقت یکبار (معمولا یک یا دوبار در ماه) لباس چرم خود را با روغنها و نرم کنندههای مخصوص نرم کنید، دقت داشته باشید استفادهی بیش از حد از این مواد به بافت چرم آسیب میزند. به عنوان یک روش خانگی شما میتوانید از وازیلن برای نرمی و جلادهی به چرم استفاده کنید


خودداری از تا کردن لباس چرم
هرگز چرم را تا نکنید، تا کردن چرم باعث ایجاد خطوط و شکستگی روی بافت چرم میشود، که آسیب جدی به چرم شما وارد میکند. اگر فضای کافی دارید، لباسهای چرم خود را از چوب لباسی آویزان کنید تا به بافت آن آسیب نرسد. اگر فضای کافی ندارید میتوانید با رول کردن چرم فضای زیادی را اشغال نکنید و بافت صاف لباس چرم خود را حفظ کرده اید.
اگر لباس یا کفش چرم بسیار ارزشمندی دارید، که قالب آن برایتان مهم است، میتوانید از داخل لباس خود را با کاغذ یا پارچه پر کنید تا حالت خود را حفظ کند اما دقت کنید بیش از حد پر کردن چرم به صورتی، که حالت غیرعادی و پف به خود بگیرد باعث ایجاد کشش در چرم شده و روند ترک برداشتن آن را سریعتر میکند.

شستوشوی لباسهای چرم
در روند نگهداری از چرم، و شست شوی آن بسیار مهم است.در ابتدای کار شما با مطالعهی برچسب اطلاعات لباس، از شرایط ویژهی شست و شو و نگهداری آن اطمینان حاصل فرمایید.
همانطور که گفتیم آب آسیب جدی به چرم میزند، علاوه بر آن شستن لباس چرم در لباسشویی نیز باعث مچاله شدن چرم شده و روند آسیب پذیری آن را قوت میبخشد؛ کاری که باید کرد این است:
خود را کاملا تمیز کنید، لکههای کوچک را با شویندههای مخصوص و آب ولرم، صرفا فقط محل لکه را شستوشو دهید، در صورتی که احساس میکنید باید لباس را آبکشی کنید، مقداری از محلول یا پودر مخصوص را در آب ولرم حل کرده و به آرامی، بدون اینکه باعث شکستن یا مچاله شدن چرم شوید این کار را انجام دهید، بعد از اتمام کار از خشک شدن کامل چرم اطمینان حاصل فرمایید، برای لکههای بزرگتر یا لکههایی مثل رنگ و جوهر، که نیاز به تمیزکاری بیشتری دارد، میتوانید این کار را به متخصص آن بسپارید و لباستان را به خشکشویی تحویل دهید.

