طراحی اندام به صورت آزادانه
1.طراحی مانکن را با کشیدن زاویه ی کمر در بالاتنه شروع کنید. طول و پهنای بالاتنه را در ژست مد نظر مشخص کنید.
2. خط تعادل را تا سطح زمین ادامه دهید قد فیگور را تعیین کنید. جهت و انحنا را برای خط مرکز جلو پیدا کنید.
3. خط مرکز جلو، خط باسن را در انتهای بالاتنه به دو قسمت چپ و راست پاها تقسیم کنید. ابتدا پای پشتیبان و حاصل وزن بدن را طراحی کنید.
4. پای دیگر یای کشیده و غیر حامل را رسم کنید از انتهای بالاتنه به سمت بخش داخلی ران با طراحی را آغاز کنید

5. طراحی با را به پایان برسانید. انتهای با را بالاتر از پای پشتیبان قرار دهید.
6. بازوی بست سینه را که در فاصله ی دورتر از چشم شما قرار گرفته است را بکشید.
7.در سمت دیگر سینه که به شما نزدیک تر است بازوی دیگر که جلوی سینه قرار دارد را طراحی کنید. این سمت بدن به طور کامل نمایان است بنابراین کل سرشانه مشخص است.
8.برای داشتن جزئیات بیشتر و فرم دهی به فیگور در نهایت خطوط دوخت داخلی را اضافه کنید.

مانکن را میتوانید به هر اندازه که میخواهید بزرگتر و با کوچک تر کنید و همچنان قد آن برابر ۱۰ سر ثابت بماند تمامی قوانین اولیه ی تناسبات اندام پا برجا خواهد ماند.

مانکن ایده آل در تصویر سازی مد قد بلند و اندامی کشیده و فرا واقعی دارد؛ اما چه اندازه ای برای شما مناسب است بستگی به پارامترهای پروژه طراحی لباس شما دارد قد مانکن که اندازه ی آن از لحاظ هنری و منظر زیبایی شناختی برای پوشاندن لباس و طراحی اندام مناسب باشد به نظر شما بستگی دارد. روش طراحی مانکن بر اساس سیستم جدول بندی و تعداد سر برای طراحی در هر ابعادی کارآمد است.
با نگاهی گذرا تفاوتهای میان این مانکنها را بررسی کنید به تفاوتهای جزئی و کلی و تغییرات در رابطه ی میان تناسب هر مانکن نسبت به مانکنهای دیگر در این صفحه دقت کنید و آنها را بیابید. در تمامی مانکن ها تنها اندازه ی سر یکسان است
همچنین مقاله ما را در ارتباط با اصول ابتدایی مانکن بخوانید
